Η Γερμανική εταιρεία Wefatherm παράγει συστήματα σωληνώσεων και εξαρτημάτων πολυπροπυλενίου PP-R80 για θέρμανση, κλιματισμό και ύδρευση. Η ποιότική διασφάλιση επιτυγχάνεται με τακτικό έλεγχο από το κέντρο συνθετικών υλικών SKZ στο Warzbarg καθώς και από το TZW Καρλσρούης που είναι εξουσιοδοτημένο από τη Γερμανική ένωση αερίων και υδάτων (DVGW).

 

Το σύστημα του πράσινου σωλήνα και των εξαρτημάτων της wefatherm έχει αποδείξει την άριστη ποιότητα του και τη μακροχρόνια αντοχή του σε πολλά έργα ανά τον κόσμο εδώ και αρκετά χρόνια και έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως βέλτιστη λύση για τις πιο απαιτητικές εφαρμογές.

Οι σωλήνες και τα εξαρτήματα διαχωρίζονται ανάλογα με το SDR (εξωτερική διάμετρο/διάμετρο του τοιχώματος), ανάλογα με το αν ο σωλήνας είναι μονοστρωματικός ή πολυστρωματικός με ενίσχυση υαλονυμάτων στη μεσαία στρώση (τεχνολογία FIBER) ή με στρώμα αλουμινίου (τεχνολογία STABI).

WefaTherm FIBER

Σωλήνας WefaTherm FIBER (Μόνο για Θέρμανση – Κλιματισμό). Με στρωματοποιημένες ίνες στο ενδιάμεσο στρώμα αποτελεί μια επαναστατική βελτίωση στον τομέα σωλήνων ΡΡ-R.
Προσφέρει μέχρι 75% μειωμένη θερμική επιμήκη διαστολή, καλύτερη αντοχή σε πίεση και θερμοκρασία, 20% μεγαλύτερη ροή.
Μηδενική διαπέραση φωτός και αποφυγή ανάπτυξης βακτηριδίων.
Χωρίς επιπλέον εργασία ο σωλήνας δουλεύεται όπως και κλασσικός PP-R.

Θερμοκολλητική σωλήνα

Θερμοκολλητική σωλήνα και εξαρτήματα από PP-R σε πράσινο χρώμα ιδανική για δίκτυα ύδρευσης έχοντας όλα τα γερμανικά και διεθνή πιστοποιητικά ποιοτικού ελέγχου. Οι προσφερόμενες διαστάσεις είναι από Φ20 έως Φ160 με κλίμακα πίεσης PN 20 για τον σωλήνα και PN25 για τα εξαρτήματα.

Wefatherm Stabi

Σωλήνας Wefatherm Stabi με εξωτερική επένδυση αλουμινίου για ελαχιστοποίηση του θερμικού συντελεστή διαστολής. Ο τομέας εφαρμογής του προϊόντος είναι δίκτυα ζεστού νερού χρήσης και δίκτυα κεντρικής θέρμανσης ( βλέπε παρακάτω το διάγραμμα συστολοδιαστολών στις αντίστοιχες θερμοκρασίες ). Οι σωλήνες Wefatherm Stabi πρέπει να αποφλοιώνονται από το αλουμίνιο στο βάθος της συγκόλλησης πριν συγκολληθούν.

Πλήρης γκάμα εξαρτημάτων και εργαλείων για την σωστή εγκατάσταση των προϊόντων Wefa Plastic

Τα εξαρτήματα είναι PN 25 και είναι τα ίδια για τους 3 τύπους σωλήνα. Στα εξαρτήματα σύνδεσης με σπείρωμα, ο ορείχαλκος είναι από νέο ανθεκτικό κράμα Cuzn36pb2a5 χωρίς επινικέλωση για να είναι σύμφωνος με την γερμανική νομοθεσία περί πόσιμου νερού κατά DIN 50630-6/ DVGW φύλλο W 534.

Διαγράμματα διαστολών των 3 τύπων σωλήνα